Full service marketing bureau

Full service marketingbureau

 

Een full service marketingbureau is een zeer individualistische bedrijfstak. Full service marketingbureaus moeten strikt een scheiding handhaven tussen hun bedrijven en hun klanten. Dit wordt gedaan door het houden van alle zakelijke informatie, waaronder namen van klanten, adressen en telefoonnummers, evenals contact opnemen met het eigen bedrijf, gescheiden van alle zakelijke informatie die ze uiteindelijk te behandelen voor hun klanten.

Zij gebruiken praktijken zoals geheimhouding en privacy om de identiteit van hun cliënten en de identiteit van hun bedrijfsinformatie te beschermen. Veel een full service marketing bureau zou de hemel voor we dat doen. Echter, indien eerlijk gedaan, het handhaven van dat aspect van de business intelligence zal het proces veel gemakkelijker voor beide partijen, alsmede het potentieel voor een nog grotere grotere bureau achteraf of voor alleen een eigen bedrijf later op de weg.

Sommigen zouden het ermee eens zijn dat de praktijk van open communicatie belangrijker en heilzamer is, in tegenstelling tot een indirecte communicatie. Deze praktijken lijken echter in strijd te zijn met de doelstelling van bescherming van de persoonlijke levenssfeer in het huidige scenario, waardoor het moeilijk wordt “de deuren te verduisteren” voor verborgen kennis of openheid tussen de twee partijen. Ik hoop echter dat deze hinderpalen in een later stadium zullen worden overwonnen.

Een beschermend schild dat de basis van geheime informatie verhindert, bereikt dat doel niet helemaal. Omdat cliënten met elkaar in contact moeten kunnen komen, zouden sommigen zeggen dat als alle communicatie tussen elk van de partijen een open aangelegenheid wordt, dat des te moeilijker privé te houden is, van daaruit zou het een reusachtig probleem kunnen worden. Maar toch heeft het privé houden van echte gesprekken tussen de partijen een voordeel ten opzichte van de algemeen bekende keerzijde. Zo kan een enkele cliënt een groep informatie verzamelen over een bepaalde privé-partij, om vervolgens vast te stellen dat wat misschien vertrouwelijk was, mettertijd meer algemene kennis wordt voor beide partijen. In mijn eigen dagelijkse ervaring heb ik vaak onderzoek op andere markten kunnen verrichten dat anders moeilijk zou zijn geweest of tienduizenden dollars zou hebben gekost voordat ik toegang kreeg tot de informatie die ik uiteindelijk nodig had. Het feit dat de marketingcampagne van een klant gericht was op een geheel andere markt, zoals mijn eigen consumentenmarkt, stelde mij gemakkelijk in staat mijn concurrentievoordeel met die markt te behalen.

Alle marketingbureaus bevinden zich uiteindelijk in dezelfde positie. Maar het bedrijf kennen en weten wat ze willen, in tegenstelling tot wat ze eigenlijk willen, is uiterst belangrijk in je vermogen om hen effectief erkend te laten voelen. Weet wat de klanten willen en wees in staat om het op een intelligente manier te schieten.

Een goede manier om zelfs de belangrijkste informatie aan het licht te brengen, is te beslissen wat aan mensen moet worden verteld, en het dan aan verschillende mensen te vertellen. Tenzij de klant wil dat de marketinginhoud privé blijft, is dit een manier om het te krijgen. Als de klant toestaat dat de marketinginhoud naar al zijn klanten wordt gestuurd, kunt u dit beleid zeer, zeer moeilijk maken voor uw klant. Als een cliënt ziet dat de marketingchef of een andere werknemer in vaste dienst alle kennis die hij of zij heeft naar buiten laat komen om zijn eigen zoektocht naar informatie te belemmeren, stelt hij de cliënt voor een probleem. Soms zullen cliënten zelfs een gezamenlijke inspanning eisen om alle informatie veilig te stellen. In mijn eigen ervaring is er eigenlijk niets dat een cliënt meer van streek maakt.

Informele ontwikkeling van hun marketing mix kan goed methodisch proces, maar in plaats van het te zijn, moet je altijd proberen om een gestructureerde persbericht indiening beleid op te nemen in het ook. Het samenstellen van een goede, solide marketing beleid zal uiteindelijk bespaart u werk en tijd, en bieden een toekomstig voordeel voor uw bedrijf. Overleg met een paar ontwerpers van agentschappen en u zult zeker een bevredigend evenwicht vinden.

Lees mee

Reclame