Hoe ontwikkel je een logo

Logo laten maken

Hoe ontwikkel je een logo? Bij het oprichten van een bedrijf weten veel mensen niet wat ze gaan doen of waar ze naartoe gaan.

De eerste stap van een logo laten maken is een visieverklaring. Beantwoord deze vragen eerlijk. Wat doe je? Welke diensten/producten lever je? Wie ben je? Wat doe je? Welk imago wilt u bij het publiek uitstralen? Wanneer u deze eenvoudige maar trefzekere vragen heeft beantwoord, heeft u uw eersteiston om een schets te maken van uw ideale logo. Een perfect logo is een duidelijke, nauwkeurige weergave van uw product/dienst. U moet zeer voorzichtig zijn met het eerste gebruik van uw eerste concept, omdat uw bedrijf naam en reputatie zal zijn in de zeer nabije toekomst. Een perfecte eerste indruk zal ervoor zorgen dat u de dominante speler in uw branche wordt.

Daarom is uw executive summary of elevator speech uw logo. De woorden spreken grammaticaal, visueel en emotioneel veel meer dan de gekozen woorden. Een goede samenvatting bevat de essentie van wat uw bedrijf is, wat u te bieden heeft en hoe u denkt de klant van dienst te kunnen zijn. De beste samenvattingen bevatten exit-zinnen. Met andere woorden, wie bent u? Wat doet u? Wat kan ik bij u kopen? Deze antwoorden zullen consumenten helpen om uw bedrijf te onthouden bij volgende productangesc beslissingen. Dit komt omdat ze u kunnen visualiseren in plaats van de consument te voorzien van de mening.

Tip nummer 3 om een goed gepland symbool voor uw bedrijf te tekenen is te weten wie uw eindgebruiker is. Wie of wat is uw uiteindelijke klant? Wat willen zij? De samenhang van uw ontwerp met de voordelen van uw dienst/product zal ook duidelijk worden wanneer u een boodschap ontwikkelt die de consument zal aantrekken.

De tweede stap is te beslissen over een kleurenschema. Laad die hersenen van je op voor uren en ontelbare uren van mentaal gekwel over die vraag. Het is een feit dat bedrijven duizenden of zelfs miljoenen betalen voor hun zwart-witte, monotone schema’s. Deze veel voorkomende marketing praktijk is een turn-off en zeer onindrukwekkend voor klanten op zoek naar een oplossing en bedrijven niet het aantrekken van nieuwe klanten.

Dus, hoe onderzoek je een kleurenschema om je bedrijf te laten zien als een “prosider”. Hoe vertaalt u het voordeel van wat je doet en niet iets 1990’s? De dagen van een enkel kleurenschema zijn voorbij en een gebruiksvriendelijk scala van kleuren is veel meer kans om de aandacht van de klant te trekken. U wilt gezien worden als een echte leverancier van oplossingen. Hier is waar uw onderzoek en personalisatie zal onbetaalbaar zijn.

Tip nummer 4: De volgende elementen geven uw bedrijf een beetje persoonlijkheid. Waaraan is uw bedrijf gewijd? Veel bedrijven zijn meer toegewijd aan hun werknemers dan aan hun klanten. Organisaties die hun bedrijf wijden aan het oplossen van de behoeften van hun werknemers zijn veel concurrerender dan bedrijven die verkondigen de beste te zijn. Onderzoek toont aan dat als uw klanten uw bedrijf vertrouwen, zij eerder geneigd zijn bij u te kopen. Dus wie bent u op de markt? Uw personeel, uw producten en uw waarden zijn belangrijk. Hoe laat u zien dat u om uw bedrijf geeft?

Dit punt is cruciaal voor uw toekomstig succes. Zorg ervoor dat het voor uw klanten duidelijk is dat u echt om hen geeft. Presenteer de spun-off dat u onderzoek en ontwikkeling wijdt aan de oplossing die u biedt voor hun behoeften. Het is deze actie die uw klanten zal inschrijven en uw bedrijf zal onderscheiden van andere merken in uw sector.

Tip 5: Het laatste element is natuurlijk een korte verklaring van wat uw bedrijf biedt, met wie u samenwerkt en uw mate van betrokkenheid. De impact van dit element moet duidelijk zijn voor uw klanten; dat u kwaliteit en service biedt die de behoeften van uw klant erkent. U hebt hen betrokken en een pijnloze aankoop bezorgd. U respecteert hen. Door deze boodschap naar uw klanten te sturen, trekt uw bedrijf hen aan. De verkoop is onvermijdelijk.

Zodra u tevreden bent met uw samenvatting en u weet wie uw klanten zijn, ontwikkelt u uw bedrijfskleuren en logo. Het product of de dienst die u aanbiedt zal de aandacht van de consument trekken. Het logo, de manier waarop uw bedrijf u aanbiedt – het product en de dienst – projecteert precies wat u aanbiedt en zal een beeld in de hoofden van uw klanten bereiken dat vinyl of rubber vinyl niet kan. Dit is een kritiek punt. U wilt niet geven, maar nemen en meer verwachten van uw bedrijf.

De volgende stap is uw werknemers te vragen hun eigen imago te formuleren. Vraag gewoon aan een werknemer wat het beeld is dat hij wil uitstralen naar het publiek. Vraag of hun visie op de bedrijfsvoordelen overeenstemt met uw bedrijfskleuren en -filosofie. Neem een verklaring ter plaatse op om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit met uw missie en visie.