hedendaagse rokers

 

 

shisha

Een hookah is een slanke glazen of papieren kegel, met een mondstuk waardoor de rook wordt getrokken. Een hookah heeft een taps toelopende of spitse kin, en de mond is verdeeld in twee delen, die elk een vlam hebben. De rook wordt door het water getrokken, waardoor de waterpijp wordt verwarmd, en wordt vervolgens door het water omhoog geleid en komt via het mondstuk naar buiten.

De tabak die wordt gebruikt in een hookah, ook wel “shisha” genoemd, wordt gesneden in typische vormen en maten, en wordt meestal gemengd met zand, hoewel sommige van papier en plastic worden gemaakt. Veel van de hookah rokers zijn ook sigaren- en sigarettenrokers, hoewel anderen er de voorkeur aan geven om in plaats daarvan sigaren en sigaretten te roken. Volgens hookah-shisha.com zijn er meer dan 3000 hookah shacks in de Verenigde Staten, en de grootste stad die een hookah shisha maker heeft, is Shasatsu City, Japan.

Sigaar Hookah

Dit is een meer traditionele hookah shisha, bestaande uit een staaf met een plaat of kom aan de onderkant en een vlees- of houtskoolkom aan de bovenkant. Cigar hookahs worden erg populair, en men kan ze vinden in verschillende klassieke vormen, maar ook in moderne ontwerpen. De meeste worden geleverd met hun eigen sappen en zijn zeer gemakkelijk schoon te maken.

Marsepein

Dit zijn platte schijven die iets kleiner zijn dan sigaarwhisha’s. Marsepein, dat door de regering wordt gemaakt ter ere van Christopher Marples, de overleden president van de Verenigde Staten, heeft een eigen rij blaadjes, en de roker trekt er een blaadje uit en verwisselt het met het marsepein.

Vlinder

Dit is weer een van de hedendaagse hookah shisha. Deze shisha is niet alleen zeer gemakkelijk schoon te maken, met een bakje voor de tabak en een lont voor het vuur dat ongeveer 15 minuten brandt. Maar hij is ook 50% sterker dan het dichtstbijzijnde vergelijkbare merk.

Anderen

Deze shisha-variant wordt een radioshita genoemd, die de vorm heeft van de vliegende insecten en vooral tijdens Shabbat wordt gebruikt. Een waxinelichtjesvariant is een kommetje waarin kleine potpourri of bloemen zitten en dit wordt op een vierkant houten dienblad geplaatst. In plaats van de tabak aan te steken, zoals bij sigaren en sigaretten, wordt de tabak in dit kommetje aangestoken. Daarnaast is een hookah shisha ook bekend als een barbabrum, en als deze met echte hookah tabak is gemaakt, wordt hij in een kleine kom van klei geplaatst. Vervolgens wordt de houtskool verhit met een kooltje en wordt de zijdeplant als viscose toegevoegd, waardoor de rook door een inwendige trechter wordt getrokken.

Omdat hookah tabak erg nat is, moet het gerookt worden met een milbag. Het enige waar de roker rekening mee moet houden bij het roken met een milbag is dat de temperatuur net laag genoeg moet zijn om te voorkomen dat de tabak uitdroogt. Anders zal de smaak van de tabak verloren gaan.

De tabak die in een milbag wordt gebruikt, verschilt van die in een sigaar of een sigaret, aangezien de rook in een milbag door de doorschijnende,.