Fysiotherapie

Fysio Bergen op Zoom

Wat weet je over fysiotherapie?

Een kort overzicht

Wanneer u de fysiotherapeut bezoekt, zal hij of zij een beoordeling uitvoeren. Uw bewegingsapparaat bevat veel organen en weefsels. En deze weefsels en organen hebben specifieke doeleinden. Het bewegingsapparaat beschermt bijvoorbeeld uw gewrichten (dat is hun belangrijkste functie), verbindt uw spieren met de botten die uw gewrichten ondersteunen (met een bewegingsapparaat kunt u uw spieren bewegen), helpt u bij de vertering en het gebruik van de voedingsstoffen die u opneemt, regelt de snelheid waarmee u ademt en controleert de functie van uw gewrichten.

Fysiotherapie is erop gericht het lichaam weer in een optimale toestand te brengen. Het is vaak zeer succesvol bij het verlichten van de symptomen van bepaalde aandoeningen. Het kan ook zeer succesvol zijn bij terugkeertherapie, dat is een behandeling voor aandoeningen die het gevolg zijn van letsel of ziekte.

Voor fysiotherapeuten

Naar een fysiotherapeut gaan is, net als massagetherapeuten, een verlengstuk van de geneeskunst. In feite zijn veel fysiotherapeuten beoefenaars van de geneeskunst. Het lichamelijk onderzoek voor fysiotherapeuten omvat een grondige anamnese van uw medische voorgeschiedenis, onderzoek en meting van uw kracht, lenigheid, cardiovasculair uithoudingsvermogen, en lichaamssamenstelling.

Een ander onderdeel van de protocollen van fysiotherapeuten is het testen van het vermogen van het lichaam om te compenseren voor beweging. Dit wordt vaak gedaan met diagnostische scans zoals MRI’s en röntgenfoto’s. Na verloop van tijd gebruiken fysiotherapeuten gecomputeriseerde programma’s om de patiënt te helpen begrijpen welke beperkingen worden ervaren. Deze programma’s stellen de therapeut ook in staat gerichte oefeningen of rekoefeningen te doen om het lichaam te helpen met houding en mobiliteit.

Wat kan er van fysiotherapie komen?

De terugkeer van beweging is een van de belangrijkste voordelen van fysiotherapie. Met mobiliteit is iemand in staat om in zijn eigen huis en daarbuiten te functioneren. En dat kunnen doen zonder het risico te lopen te vallen of zichzelf op een andere manier te verwonden, is een enorm voordeel van revalidatie. Ook kan de mogelijkheid om fysieke dingen te blijven oefenen, zoals het ontvangen van lof, helpen om het gevoel van eigenwaarde te versterken. Bovendien is het een bron van trots voor iemand om zijn lichaam te kunnen bewegen op de manier waarop hij dat ooit kon.

Voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun lichaam en hun leven te verbeteren, kan fysiotherapie een goede manier zijn om die behandeling te ondergaan. Mensen die de gevolgen van hun blessures willen verminderen of structurele tekortkomingen willen verhelpen, kunnen ook geïnteresseerd zijn in fysiotherapie, die hen een terugkeer naar hun vroegere toestand kan bieden.

Lees meer

Sporten 
Stoelmassage